BAHAN-BAHAN
1 cawan serbuk koko
2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil serbuk penaik
1 sudu kecil soda bikabonat
1 cawan gula pasir
1 tin kecil susu pekat
1 cawan minyak masak
4 biji telur (tak sejuk)
1 cawan air panas (mendidih)
CARA-CARA
1. Ayakkan serbuk koko, tepung gandum, serbuk
penaik dan soda bikabonat
2. Campurkan gula pasir dan satu tin kecil susu
pekat dan kacau
3. Campurkan minyak masak dan letak telur satu
per satu kacau sehingga sebati mengikut satu hala sahaja
4. Akhir sekali campurkan air panas
5. Kacau hingga sebati supaya tidak nampak
ketul-ketul pada adunan
6. Campurkan mentega di sekeliling bekas yang
tertutup dan kukus sehingga masak (1 ½ jam tanpa di buka)
7. Selepas itu sapukan dengan toppings dan di
hiasi dengan garnish
TOPPINGS
½
cawan serbuk koko
½ cawan
susu pekat
1 sudu besar minyak masak
CARA-CARA
1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk dan
kacau hingga sebati
2. Kemudian kacau di atas dapur dengan api yang
perlahan sehingga likat
3. Sejukkan sebentar dan sapu atas kek yang
telah sejuk
No comments:
Post a Comment